Menü

3.07.2013

Tercih Zamanı...


Bu sene sınav maratonunun ardından sınava girdik ve sonuçlarımızı aldık.. Kimimiz halinden memnun, kimisi daha iyisini yapabilirdim diyerek kendini avuttu bir şekilde. 8 Temmuzda tercihler başlıyor. Bu işin piri değilim çünkü bu sınava ilk girişim. Ama araştırmalarımdan öğrendiğim bi kaç önemli bilgiyi bilmeyen arkadaşlarım için paylaşmak istedim.

Öncelikle tercih edeceğiniz bölümleri lütfen iyi araştırınız. Sırf üniversite okumak için okumayınız ve sizde işsizler kervanına katılmak zorunda kalmayınız. Araştırırken nelere dikkat edicez peki? Mezun olduktan sonraki iş olanakları çok önemli, daha sonra alıcağınız maaş önemli bence, Kpss varsa işin ucunda atamaların durumu, özel sektörse çalışma koşulları... Yani seçeceğiniz bölümün bütün eksi ve artılarını öğrenmelisiniz. Başka önemli bir nokta ise tercih edeceğiniz bölümü sevmeniz ve yapacagınız işten haz almanız. Sevmediğiniz zaman tam bir işkenceye dönüşüyor üniversite maceranız. Bir çok kişiden duydum bu konuyu.

Tercihleri yaparken en çok istediğiniz bölümleri ilk sıraya yazın. Puana göre değil bölümün başarı sıralamasına göre tercihlerinizi yapın.Tercih edilen bölüm ve üniversiteye dair özel şartları mutlaka okuyun. Tercihlerin ‘tutarlı’ olabilmesi için tercih sıralamalarını tutma ihtimaline göre küçükten büyüğe doğru yapmak önemli.

Herkes için hayırlısı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder