Menü

3.02.2014

Ağlamak İsteyenlere Film Önerileri - Vol.1

2-3 gün üniversiteli arkadaşlarımda kaldım. Evde 7 kız olunca Romantik-Dram haricinde bişey izlemek mümkün değil. Hepimizin içinde biriken gözyaşları vardı sanırım. Öyle durduk yere ağlanmıyo bizde filmi bahane ettik 3-4 film izledik. Hem kendi hemde arkadaşlarla izlediğimiz duygu yüklü filmlerden bahsedicem bu postumda. Dram ve Aşk diyince benim aklıma direk kore filmleri geliyor. Amerika nasıl bilimkurgu ve korku da ustaysa korelilerde aşk konusunda usta. Filmlerdeki masumiyette cabası. Adamların filminde öpüşme sahnesi bile yok denecek kadar az. Böyle olunca hem her yaşa hitap ediyor hemde aile ile izlenebiliyor. Umarım önerdiğim filmleri izlediğinizde sizlerde beğenirsiniz.



 İL MARE - GÖL EVİ

Abd yapımı Gölevi filminin Orjinal versiyonu - Kore yapımı
Başrol bayan oyuncuyu Hırçın Sevgilim'den hatırlarsınız izlediyseniz.

Konu: Kim Eun-ju, deniz kenarında ki evinden taşınırken evin yeni sahibine, kendisine gelen mektupları göndermesi için adresini içeren bir mektup yazar ve mektubu evin önünde ki posta kutusuna atar. Evin yeni sahibi Han Sung-hyun eve Il Mare ismini verir ve IL MARE yazan tabelayı evin girişine yerleştirir. Derken posta kutusunda ki mektubu fark eder ve alarak okumaya başlar. Mektupta evin eski sahibi, gelen mektupları yönlendirmesi için bir adres bırakmış, evin zemininde ki bir köpeğe ait olan pati izlerini çıkartamadığını belirtmiş ve Il Mare’in ona şans getirmesini dilemiştir.



A MILLIONAİRE FIRST LOVE - BİR MİLYONERİN İLK AŞKI

İzlediğim en iyi filmlerden bi tanesi başrol oyuncusu Hyun Bin'in hastasıyım bu arada :)
Filmimiz yine Kore yapımı.

Konu: 18 yaşına basan Kang Jae-kyung, büyükbabasının mirasının tek varisidir.Nefes aldığı her saniye daha da zenginleşen Kang Jae-kyung şımarık ve sorumsuzdur.Dostluklara, aşka, eğitime ve adalete duygusuna ihtiyaç duymaz.İhtiyaç duyduğu duyguların kapısını ona, sahip olacağı mirasın kolayca sağlayacağını düşünür. 18 yaşına bastığının ertesi günü büyükbabasının vasiyeti kendisine okunan Kang Jae-kyung büyük şaşkınlık yaşar.Mirasın hepsinin koşulsuz olarak tek varis olan kendisine verileceğini düşünen Kang Jae-kyung vasiyetname içerisindeki şartları sağladığı taktirde mirasın sahibi olabilecektir.Aksi taktirde mirasın hepsi hayır kurumlarına bırakılacaktır.



ONLY YOU - ALWAYS

Favori filmlerimden biridir Only You. Oyuncuları da çok severim :) 2 defa izledim.

Konu: Düzensiz bir hayat yaşayan eski bir boksör ile gözleri görmeyen bir kadın arasında geçen güzel aşk hikayesi anlatılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder