Herkes kitap okumayabilir, salonunda bir kitaplığa ihtiyaç duymayabilir, hatta kitaplığı için yeri de olmayabilir. Doğru ya konsol, tv ünitesi, yemek masası, sehpa, koltuk derken kitaba yer kalır mı hiç. Ama kalmalı her salonda, veya başka bir odada büyük veya küçük bir kitaplık olmalı. İnsan kendine, ufkuna, benliğine zaman ayırmalı biraz. Günde 15 dakika olsa bile, kahvesini - çayını alıp bi köşeye çekilip, mis gibi kitap kokusuna doymalı, kelimelerle dans etmeli biraz. Trende, otobüste, durakta, cafede, bahçede de her yerde kitap okunabilir. Sessizliğin veya bazen hafif bir klasik müziğin eşliğinde kitap okumak. Düşüncesi bile sakinleştiriyor insanı. Böyle özel bir anı, özel kılmak için bir kitap okuma köşesi veya köşeciği oluşturmak gerek. Kitap okuma köşesi nasıl olur, nasıl dekore edilir örnek resimlerle düşleyelim istedim biraz. Umarım ilham olur evlerimize. :)
Minik Filozoflar İçin;
Ve Bizim İçin;
( Bu yazıyı normalde hürriyet yazarkafe için hazırladım. Lakin yollamadım. İçinde bence, ben gibi kelimeler olmadan yazı yazamıyorum. İllaki kendi fikirlerimi de yazıyorum :) durum böyle olunca kendime uygun kategori bulamıyorum.)
Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle...
hepsi çok güzeller...bence de kesinlikle her evde küçük de olsa bir kitaplık olmalı...kitaplığı geçtim, evinde bir tane kitap olmayanlar var...benim şu an oturduğum ev küçük(2+1) ama bir odada yine de kitaplığım var, geniş bir eve geçince salonuma koyacağım, ben hiç sevmem öyle konsol büfe falan, yok da zaten bizde :)
YanıtlaSilÇok haklısın canım. Malesef okumayı sevmeyen - sevemeyen bi toplumuz.
SilKitap okumayan insanlar bunun lezzetini anlamıyorlar, teknolojik aletler öncelikli oluyor onlar için.. Bence kitap okumayı sevenler olarak şanslıyız (: Bayıldım bu köşelere..
YanıtlaSilBencede çok sanslıyız. Sigara yerine - Kitap kokusu sinmiş ciğerlerimize, Jilet yerine - Kağıt kesikleriyle dolu parmak uçlarımız da :)
Sil